SALADINI/SKNIFE

 

Al sinds de 16e eeuw is de Italiaanse familie Saladini actief met het ambachtelijk produceren van traditionele messen en accessoires in het historische plaatsje Scarperia in de Toscane.

Saladini2

In dit kleine plaatsje worden al sinds 1306 messen met de hand vervaardigd. Dat is ook de reden waarom Scarperia ook wel “Town of Knives” wordt genoemd.

Elk steakmes wordt met de hand vervaardigd. Hiervoor maakt
men gebruik van volledig gesmeed Italiaans AISI 420 staal
met een hardheid van 56/57 Rockwell (HRC). Ieder mes wordt
zorgvuldig met de hand geslepen onder een hoek van circa 15°.
De naadloze overgang van het lemmet naar het heft zorgt voor
een fijne ligging in de hand en optimale hygiëne.
Saladini steakmessen hebben een gladde snede. Hierdoor
snijden ze het vlees zonder de vezel los te trekken, waardoor
het malser en sappiger blijft, wat de smaak ten goede komt.

Download hier onze folders van de steakmessen

Saladini folder/prijslijst
steakmessen, kaasmessen en zakmessen

SKNIFE Zwitserland folder steakmessen en accessoires

Sknife folder

vertegenwoordiging in luxe huishoudelijke artikelen