SALADINI

Al sinds de 16e eeuw is de Italiaanse familie Saladini actief met het ambachtelijk produceren van traditionele messen en accessoires in het historische plaatsje Scarperia in de Toscane.

Saladini2

In dit kleine plaatsje worden al sinds 1306 messen met de hand vervaardigd. Dat is ook de reden waarom Scarperia ook wel “Town of Knives” wordt genoemd.

Elk steakmes wordt met de hand vervaardigd. Hiervoor maakt men gebruik van volledig gesmeed Italiaans AISI 420 staal met een hardheid van 56/57 Rockwell (HRC). Ieder mes wordt zorgvuldig met de hand geslepen onder een hoek van circa 15°.

De naadloze overgang van het lemmet naar het heft zorgt voor een fijne ligging in de hand en optimale hygiëne. Saladini steakmessen hebben een gladde snede. Hierdoor snijden ze het vlees zonder de vezel los te trekken, waardoor het malser en sappiger blijft, wat de smaak ten goede komt.

Download hier onze folders van de steakmessen, zakmessen en kaasmessen

Saladini folder/prijslijst 2023-2024

vertegenwoordiging in luxe huishoudelijke artikelen